Summum

Het uitzonderlijk goede wijnjaar 2016 heeft de mogelijkheid geboden, om door intensieve verzorging van de Solaris druiven, een strowijn te maken. Dit unieke product vond zijn basis in druiven die na een zo lang mogelijke rijping aan de stok enkele weken op bedjes van stro gedroogd werden. Het zeer geconcentreerde sap van deze druiven, boordevol suikers en smaak, bracht de Summum!

De Summum is een volle zoete wijn die zich onderscheidt door zijn kruidigheid en intense karakter. Hij heeft aroma’s van tropisch fruit (honingmeloen, perzik) en bloemige tonen. Een explosie van geur en smaak, waarbij de zoete afdronk met het fijne zuurtje hem uiterst geschikt maken als dessertwijn.

Wijn
  • Druivensoorten:           Solaris 100%
  • Flesinhoud:                   37,5cl
  • Alcoholpercentage:     12,5%vol.
  • Zuurgraad:                    7,0g/l
  • Restsuiker:                    138,4g/l
Wijngaard
  • Wijnregio:                      BGA Limburg
  • Locatie:                          Beringe
  • Grondsoort:                  Zandgrond
  • Plantjaar:                       2012
  • Snoeisysteem:              Guyot
Vinificatie
  • Vaten:                             RVS tanks
  • Rijping op vat:               8 maanden
  • Rijping op fles:              2 maanden

De Summum geeft een ware explosie van geur en smaak, waarbij de zoete afdronk met het fijne zuurtje hem uiterst geschikt maken als dessertwijn. De combinatie met een kaasplateau smaakt voortreffelijk. Door zijn sterke geur en smaak blijft de Summum met gemak overeind bij een grote variatie aan kazen. Ook naast andere hartige spijzen zoals een droge Franse worst of rauwe ham is het een genot om de Summum te drinken.