Wijnkisten

Bij een karakteristieke wijn, hoort een in het oog springende verpakking. Om een compleet plaatje te creëren, worden in de werkplaats van Vinea Cura door cliënten mooie wijnkisten van hout getimmerd. Deze wijnkisten worden gerealiseerd voor zowel persoonlijke gelegenheden, als zakelijke doeleinden . In het hout wordt met een brandstempel het logo van Vinea Cura of de betreffende organisatie gebrandmerkt waardoor het geschenk een persoonlijk en robuust karakter krijgt. 

Wat maakt deze wijnkisten zo uniek?

 • Hergebruik van hout
  Door het dagelijkse werk in de wijngaard weten wij als geen ander dat we zorgvuldig met de omgeving moeten omgaan. Wij kiezen er dan ook bewust voor om het hout niet nieuw aan te kopen, maar de wijnkisten te realiseren van gebruikt hout. Deze manier van houtverwerking is niet alleen duurzaam, maar geeft de kistjes ook nog eens een robuust uiterlijk.
 • Duurzame samenwerking met de afnemende organisatie
  Vrijwel altijd is het hout dat wij gebruiken afkomstig van de organisatie die bij ons de wijnkisten afneemt. U levert ons het hout zelf aan in de vorm van bijvoorbeeld gebruikte pallets of resthout. In plaats van dat het bij het afval belandt, krijgt het bij Vinea Cura een 2e leven. Dit scheelt een hoop afval en tevens bespaart u afvoerkosten.
 • Het levert een gevarieerd aanbod aan werkzaamheden op voor onze cliënten
  Deze vorm van duurzame houtbewerking levert een grote variëteit aan werk op in de werkplaats. Er kan gekozen worden voor een kist met één of meerdere wijnflessen. Onderstaande werkzaamheden worden aan onze cliënten aangeboden:
  -Complete pallets verzagen tot houten planken
  -Planken op maat zagen
  -Planken schaven
  -Planken afkorten
  -Spijkergaten voorboren
  -Schuren van de planken
  -Logo in hout branden met een stempel
  -Monteren van alle onderdelen tot één geheel (de wijnkist)
 • Goede kwaliteit door minimale werkdruk
  Vinea Cura is een plek waar mensen naar toe komen voor dagbesteding. Dit betekent dat cliënten niets moeten, maar mogen werken naar eigen behoefte en kunnen. Bij het vervaardigen van de wijnkisten kan ieder individu lekker bezig zijn op zijn/haar niveau met werk dat verschillende gradaties in complexiteit kent. Deze focus op één activiteit komt ten goede aan de kwaliteit van de wijnkist. Om de kwaliteit van de wijnkisten te kunnen waarborgen en het werk voor onze mensen interessant te houden, werken wij met beperkte productiehoeveelheden.
Een wijnkist is al verkrijgbaar vanaf €4,50 inclusief BTW. Wilt u een bestelling plaatsen of meer informatie over de mogelijkheden? Mail dan naar info@vineacura.nl