Wijnen

In de wijngaard van Vinea Cura gaat kwaliteit voor alles. Doel is om de wijngaard optimaal te laten gedijen waardoor de best mogelijke druiven geteeld kunnen worden. Om dit doel te bereiken worden er gedurende het seizoen op geen enkele wijze concessies gedaan. Bij iedere beslissing die invloed heeft op de kwaliteit (en dat zijn er meerdere per dag), wordt gekozen voor de weg die leidt naar de mooiste druiven. Een belangrijke rol is hierbij weggelegd voor wijnbouwadviseur Stan Beurskens. Hij bezoekt de wijngaard met grote regelmaat om met zijn deskundige blik naar de groei van de druiven te kijken en mee te denken over het wijngaardenieren.

Onder de bezielende leiding van Emile en Bram krijgen de planten alle zorg die ze verdienen. Door de helpende handen van de cliënten is het mogelijk om zoveel tijd en werk in de wijngaard te steken dat de druiven die geoogst worden van absolute topkwaliteit zijn. Dit resulteert in prachtige wijnen! Bijkomend voordeel van het vele werk aan de druiven is dat de wijngaard een prachtig verzorgde plek is, waar op het terras met een goed glas wijn volop genoten kan worden.

Als de druiven een optimale rijpheid behaald hebben, worden ze met de hand geoogst en zorgvuldig geselecteerd. Alleen de beste druiven worden gebruikt voor de wijnen. Het vinificatieproces vindt plaats in de wijnkelders van adviseur Stan Beurskens te Vijlen. In overleg met Stan zijn een aantal prachtige wijnen tot stand gekomen.